16.01.2023
1 Dakikalık Okuma Süresi
Şirketinizi Vergi Dairesine nasıl kaydettirirsiniz?
Yusuf Şahin
SMMM
Uzun zamandır aklınızda olan fikrinizi hayata geçirdiniz, şirketinizi kurdunuz ve ticari sicil kaydınızı gerçekleştirdiniz. Şimdi sırada şirketinizi Vergi Dairesi'ne kaydettirmek var. Peki Vergi Dairesi kaydında izlenecek adımlar neler?
Artık ticari sicil kaydı tamamlanmış bir şirket sahibisiniz. İşlerinize başlamadan önce takip etmeniz gereken birkaç adım kaldı. Bunlardan biri de şirketinizi Vergi Dairesi'ne kaydettirmek olacak. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken iki ana nokta bulunmakta: imzalayacağınız evraklar, mali müşavirinizin kayıt için teslim edeceği evraklar.
Vergi Dairesi'ne Kayıt için İmzalanacak Evraklar
Şirket yöneticilerinin kayıt süreci için aşağıdaki evrakları imzalamaları gerekmektedir:
Mali Müşavirin Vergi Dairesi'ne Teslim Edeceği Evraklar
Mali müşaviriniz aşağıdaki evrakları Vergi Dairesi'ne teslim ederek, şirketinizin kayıt işlemlerini tamamlar:
Vergi Dairesi şirketinizin açılışını yapar ve 1 hafta içerisinde vergi yoklaması gönderir. Vergi yoklaması habersiz yapılır ve şirket yöneticisinin adreste olması beklenir. Bu yüzden kayıt işlemlerinden sonra bir müddet ofisinizde bulunmanız faydalı olacaktır.
İş kurma ile ilgili yeni yazılarımızı takip edebilir, henüz Paraşüt kullanıcısı değilseniz, Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.
Ücretsiz DeneyinDetaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar