28.11.2022
2 Dakikalık Okuma Süresi
Online satışta dikkat etmeniz gereken 5 şey!
Cansu Meşedilci
İçerik Yöneticisi
Pazaryerlerinde etkili satış yapabilmenin püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? e-Ticarete online pazaryerlerinde başlayarak satışlarınızı artırmak için ilk kural; oyunu kurallarına göre oynamak. "Nasıl?" diye merak edenleri önemli tüyoları paylaştığımız yazımıza davet ediyoruz.
(image: satis-yaparken-dikkat-etmeniz-gerekenler.webp Alt: Satış yaparken dikkat etmeniz gerekenler Title: Satış Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler )
1. Online pazaryerlerinde dükkan açın
Sattığınız ürünlerin çeşitliliği fazlaysa, online pazaryerlerinde dükkan açmanız sizin için avantajlı bir başlangıç olacaktır. Çünkü dükkan açtığınızda belirli sayıda ürünü ücretsiz olarak gösterebilir (platformdan platforma değişiklik gösterebilir), aramalarda ürünlerinizin daha üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.
Pazar yerlerinde ürün listeleme için daha az harcama yapacağınızdan bu sizin için güzel bir başlangıç olabilir. Üstelik marka adınızı duyurabileceğiniz bir sayfaya da sahip olursunuz.
2. Rakip analizi yapın
Aslında çok basit bir soru, sektörü algılamanız, sektördeki konumunuzu sorgulamanız için kilit bir roldedir: "Rakiplerim kimler ve ne yapıyorlar?"
Bu sorudan yola çıkarak, trendleri takip edebilir, aynı sektörde hizmet veren diğer işletmelerin ne gibi faaliyetler sürdürdüklerini, nasıl çalışmalar gerçekleştirdiklerini inceleyebilirsiniz. Rakip analizi daha geniş bir bakış açısıyla sektörünüze ve kendi işletmenize bakışınızı sağlar.
Yapılan kampanyaları, sunulan indirim fırsatlarının rakiplerde nasıl olduğunu incelemek sizin reklam ve tanıtım çalışmalarınızda yol gösterici olacaktır. En önemlisi de sizi diğerlerinden ayrıştıran noktaları fark etmenizi sağlayacaktır. Örneğin, pazaryerinde yer alan bir tekstil firmasısınız. Ürününüzü tanıtmak ve daha çok kişiye satışını yapmak istiyorsunuz.
Peki, müşteriye rakiplere göre ne sağlıyorsunuz? Bu sorunun cevabı "Ücretsiz Kargo" veya "2. ürünü alana sepette %20 indirim" olabilir. Hatta, eğer mümkün ise "aynı gün kargo" gibi bir ibare de olabilir. Sunduğunuz tüm bu avantajlar, müşterinin gözünde ürününüzü satın alınabilirliği daha da yüksek bir noktaya taşıyacaktır.
3. Ürün sayfalarınıza gereken özeni gösterin
Online pazar yerlerinde ve gelecekte kendi e-ticaret sitenizde satış yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de ürün sayfalarınızdaki içerik düzenlemesidir. Kullanıcılar online alışveriş yaparken ürünlere dokunamayacakları ve inceleyemeyecekleri için olabildiğince fazla bilgiye ihtiyaç duyarlar.
Ürün sayfalarında mutlaka ürünlerin görselleri, açıklamaları ve diğer ürünlerle karşılaştırmayı sağlayacak ölçüde özellik bilgisi bulunmalıdır. Bu bilgilerin kullanıcıyı sıkacak uzunlukta olmamasına da dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
4. Kargo hizmeti için çözüm bulun
Online satışlarda kargo operasyonları maliyet açısından dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Uygun fiyata düzenli bir kargo hizmeti almak istiyorsanız pazaryerlerinin anlaştığı kargo firmaları ile çalışabilirsiniz. Ayrıca kargo firmaları ve pazaryerleri müşterileri otomatik olarak bilgilendirmektedir.
Böylece teslim edilecek paketleri kargoya verdikten sonra müşterilerinizi bilgilendirme, müşterilerinize takip numarası sunma gibi operasyonlara vakit harcamanız gerekmez.
5. e-Ticaret operasyonlarınızı kolaylaştıracak çözümler arayın
Birden fazla pazaryerinde birçok ürün satıyorsanız, e-ticaret operasyonlarınız zor bir hale gelebilir. Özel günlerde gerçekleşen siparişlerdeki günlük artışlar da faturalama, paketleme, kargolama süreçlerinizi içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Bu yüzden bu süreci sizin için kolaylaştıracak programlardan destek almayı deneyebilirsiniz.
Faturalama ve ön muhasebe süreçlerinizi hızlandırmak için Paraşüt e-Ticaret paketini tercih edebilir; bu özel paket kapsamında sunulan e-ticaret entegrasyonlarıyla online pazar yerlerinde bulunan dükkanlarınızdaki operasyonlarınızı daha kolay hale getirebilirsiniz.
Henüz ön muhasebe programı Paraşüt'ün abonesi değilseniz, 14 günlük ücretsiz denemeyi başlatabilirsiniz.
Ücretsiz DeneyinBu yazılarımız da ilginizi çekebilir
Depo takip programı nedir? Ne işe yarar?
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Her ihtiyaca ve bütçeye uygun çözümler Paraşüt’te!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar