18.04.2019
2 Dakikalık Okuma Süresi
E-Tahsilat Nedir? E-Tahsilat İşlemi Nasıl Yapılır?
Büşra Çildaş
İçerik Uzmanı
Büyüyen işletmelerin en büyük kaynakları yarattıkları nakit akışı. Nakit akışının sağlıklı olmasını sağlayan da zamanında yapılan tahsilatlar. Tahsilatı hatırlatmanın çeşitli yolları var. Telefonla hatırlatmalar, yüz yüze görüşmeler, zaman zaman yapılan pazarlıklar… Ne kadar farklı kanaldan tahsilat yapabilirseniz, nakit akışınız o kadar sağlıklı olur. E-tahsilat da bu tahsilat kanallarından biri.
E-tahsilat nedir?
En kısa tanımıyla e-tahsilat, online ödeme araçları (kredi kartı, banka kartı, sanal kredi kartı vs.) yoluyla carilerinizden tahsilat yapabilmeniz için bir sistemdir.
Nasıl e-tahsilat yapabilirim?
E-tahsilat yapmak için bankaların sanal poslarını web sitenize entegre edebilirsiniz. Bu konuda iyzico COO’su Orkun Saitoğlu ile gerçekleştirdiğimiz Ödeme Sistemleri 101 yazımıza göz atabilirsiniz.
Bunun yanında, sanal poslarla ilgili soruları yanıtladığımız Sanal Pos Nedir? yazımızın da size yardımcı olabileceğini umuyorum.
Sanal pos haricinde, herhangi bir entegrayona gerek duymadan hazır entegre bir çözüm üzerinden de ilerleyebilirsiniz. Bu aşamada örneğin, kredi kartı ile online tahsilat çözümü sunan Paraşüt'ü kullanabilirsiniz.
E-tahsilat ne için kullanılabilir?
E-tahsilat ya da kredi kartı ile online tahsilatı, carilerinizden, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden tahsilat yapmak; okul, site, dernek, apartman, sanayi sitesi, kolej, spor kulübü vs. gibi kurumların düzenli ya da düzensiz ödemelerini müşteri veya üyelerin kredi kartından almak için kullanabilirsiniz.
Paraşüt'ün e-tahsilat (kredi kartı ile online tahsilat) özelliğini siteme entegre edebilir miyim?
Hayır. Uygulama üzerinde verdiğimiz online tahsilat hizmeti, Paraşüt üzerinde oluşturmuş olduğunuz faturayı veya cari hesap ekstresini e-posta ile paylaşarak fatura üzerinden tahsilat talep edilmesi şeklinde çalışmaktadır.
Kendi e-tahsilat/online tahsilat çözümümü nasıl kurabilirim?
Piyasada birçok e-tahsilat/online tahsilat çözümü bulunmaktadır. Bunlar için belli bir entegrasyon ücreti ve hizmet bedeli ödersiniz.
Paraşüt'te online tahsilat özelliği için herhangi bir aktivasyon/entegrasyon ücreti ödemezsiniz. Online tahsilatın size maliyeti, iş ortağımız ve ödeme altayapısı iyzico'nun aldığı komisyonlardır.
Paraşüt hesabınıza giriş yaparak Uygulamalar
sayfasından online tahsilata kolayca başvurabilirsiniz . Eğer Paraşüt hesabınız yoksa 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz:
E-tahsilat/Kredi kartı ile online tahsilat başvurusu
(image: online-tahsilat-basvuru.gif alt: online tahsilat başvurusu)
E-tahsilat ücretleri nedir?
E-tahsilat çözümümüzü kullanmak için herhangi bir kurulum ya da entegrasyon bedeli ödemezsiniz. Online tahsilat yaptıktça yaptığınız işlem tutarı üzerinden uygun bir komisyon oranı ödersiniz. En fazla 7 gün içerisinde paranız (hafta boyunca gerçekleşen tüm tahsilatlarınız bir sonraki çarşamba günü) hesabınıza geçer.
E-tahsilat/online tahsilat nedir ve kimler başvurabilir? (Video anlatım)
E-tahsilat yapmak güvenli midir?
Paraşüt üstünden huzur içinde tahsilat yapabilirsiniz. Çünkü online tahsilat özelliğimizde üst düzey veri güvenliği standardı PCI-DSS sertifikasına sahip çözüm ortağımız iyzico ile maksimum güvenlik standartlarında hizmet sunuyoruz.
Müşteriniz, internet üzerinden alışveriş yapar gibi size ödemesini bu şekilde kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yapabilir. Siz de tahsilatlarınızı güvenceye almış olursunuz.
E-tahsilatta para ne zaman hesabıma aktarılır?
Eğer Paraşüt'ün Online Tahsilat özelliğini kullanırsanız, çözüm ortağımız iyzico'nun Paraşüt müşterilerine özel sunmuş olduğu uygun komisyon oranları ve geri ödeme süresinden yararlanırsınız; paranız en fazla 7 gün içerisinde banka hesabınıza aktarılır.
Bu hizmet hakkında detaylı bilgi için "Kredi Kartıyla Online Tahsilat Nedir? Nasıl Yapılır?" yazımızı okuyabilirsiniz.
Online Tahsilat Programı Paraşüt hakkında daha fazla bilgi alabilir ve Paraşüt'ü hemen 14 gün ücretsiz denemeye başlayabilirsiniz.
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
İşletmeler ön muhasebenin uzmanı Paraşüt’ü tercih etti!
Sık kullanılan platformlarda ortalama 4,6/5 memnuniyet!
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar