11.01.2023
3 Dakikalık Okuma Süresi
Shopify nedir ve nasıl kullanılır?
Paraşüt
İçerik Yazarları
İster e-ticaretle yeni tanışan bir girişimci olun, isterseniz e-ticarete yıllarını vermiş bir satıcı… Shopify ismini sosyal medya hesaplarınızda mutlaka görmüşsünüzdür. Sizler için Shopify nedir, nasıl kullanılır ve Shopify entegrasyonu ile neler yapabilirsiniz konularını tek başlık altında topladık.
Shopify nedir?
Shopify, e ticaret yapıp işletmenizi büyütmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir online ticaret platformudur. Satıcılara, markalarını sergilemeye yardımcı olan çok kanallı bir deneyim imkânı sunar. Bu platformda bir web sitesi oluşturabilir, ürünlerinizi satmak, göndermek ve yönetmek için farklı çözümler kullanabilirsiniz.
Shopify sizlere mağazanızın her yönünü analiz etmeye yardımcı olan bir dizi araç sunar. Bu araçlarla satıcılar, müşterileri için özelleştirilmiş çevrimiçi deneyimler tasarlayabilir ve pazarlama harcamalarında yatırım getirisini en üst düzeye çıkarabilirler. Ayrıca kullanıcılar müşteri ilişkileri yönetimini, envanter yönetimini ve daha fazlasını otomatikleştirerek maliyetlerini de düşürebilirler.
Shopify nedir sorusuna cevap bulduğumuza göre gelin birlikte bu platform nasıl kullanılır bir de ona bakalım.
Shopify Nasıl Kullanılır?
1.Adım: Shopify'ın 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolun
Shopify'ı nasıl kullanacağınızı öğrenmeden önce bir hesap oluşturmanız gerekir. Endişelenmeyin ilk başta herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok çünkü Shopify, taahhütte bulunmadan önce platformu deneyimlemeniz için 14 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunar.
İlk olarak, shopify.com/signup adresine gidin. E-posta adresinizi, şifrenizi ve mağazanızın adını girin. Ardından platform, deneyiminizi optimize etmek için size bazı basit sorular soracaktır. Soruları elinizden gelen en iyi şekilde yanıtlayın. İleri’ye tıkladıktan sonra platform, ödeme alabilmeniz için bilgilerinizi girmenizi ister. Ta da! Artık işletmeniz için yepyeni bir çevrimiçi mağazanız var.
2.Adım: Gösterge tablosunu inceleyin
İşletmenizi yönetebilmek için platformdaki menüleri öğrenmek sizlere kolaylık sağlayacaktır.
3.Adım: Web sitenizin temasını seçin
Sitenizin nasıl görüneceğini seçmek için platformda bulunan temaları kullanabilirsiniz. Kenar çubuğundaki Çevrimiçi Mağazaya tıkladıktan sonra Temalar kısmına tıklayıp sitenizi özelleştirmeye başlayabilirsiniz.
4.Adım: Satış kanalları ekleyin
Shopify; web siteniz, sosyal medya platformları ve e-ticaret pazar yerleri aracılığıyla satış yapmanızı sağladığı için ürünlerinizi eklemeye başlamadan önce platforma tercih ettiğiniz satış kanallarını kurmak işletmeniz için iyi bir fikir olabilir.
5.Adım: Ürün ekleyin
Web sitenizin görünümünü özelleştirdikten sonra, sıra ürün ekleme kısmına gelmektedir. Kenar çubuğunda bulunan Ürünler butonuna ardından Ürün Ekle kısmına tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
6.Adım: Ödemeleri ayarlayın
Ödeme almaya gelince, 2 ana seçeneğiniz bulunuyor. Bunlar:
Üçüncü taraf ödeme ağlarını kullanıyorsanız platform, temel planda sizden ek %2 ana planında ise ekstra %1 ücret almaktadır.
7.Adım: Domain ekleyin
Kenar çubuğunda bulunan Çevrimiçi Mağaza ardından Etki Alanları butonuna tıklayın. Burada, sayfanın üst kısmında 3 seçenek göreceksiniz:
Mevcut alan adını bağlayın: Herhangi bir siteye bağlı bir alan adınız varsa, hesabınıza bağlamak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Alan adı transferi: Her şeyin tek bir çatı altında olmasını tercih ediyorsanız mevcut alan adınızı platforma aktarmak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Yeni bir alan satın alın: Henüz bir alan adınız yoksa, bir alan adı almak için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Alan adınızı arayın, beğendiğinizi seçin ve Satın Al butonuna tıklayın.
8.Adım: Sitenizi yayına hazırlayın
Şimdi ayarlarınızı yapılandırmanın ve web sitenizi yayınlamaya hazırlanmanın zamanı geldi. Kenar çubuğunun altındaki ayarlara gidin, Genele tıklayın ve ilgili tüm bilgileri doldurduğunuzdan emin olun. Ardından, Ayarlar menüsüne dönün, Gönderime tıklayın ve kargo ücretlerinizi ayarlayın. Son olarak, ayarlar menüsünde Vergilere tıklayın ve vergi ayarlarınızı yapılandırın.
9.Adım: Bir plan seçin ve mağazanızı satışa açık hale getirin
Satışa başlamaya hazır olduğunuzda, 3 fiyatlandırma planından birini seçmeniz gerekmektedir.
Shopify nedir ve nasıl kullanılır bilgilerine değindiğimize göre Shopside’ın bizlere sunduğu Shopify entegrasyonu ile neler yapabiliriz hadi gelin bunlara bakalım.
Shopify entegrasyonu ile neler yapabilirsiniz?
Shopify mağazanızı Paraşüt'e bağlayarak tüm e-ticaret süreçlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi topluca listeleyebilir, e-fatura kesebilir, kestiğiniz e-faturaları müşterilerinize e-postalayabilirsiniz. Bununla da kalmayıp ürün ekleyip, silebilir hatta güncelleyebilirsiniz. Kargo fişlerinizi çıkarmanız ve tüm siparişlerinizi tek panelde yönetmeniz de entegrasyonun artıları arasında.
Paraşüt e-Ticaret entegrasyonu ile işlerinizi hızlandırın. Hemen 14 gün ücretsiz denemek için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar