İçerikler (10)

Stok takibi sistemi nedir? Ne iş yapar?

Stok takibi sistemi nedir? Ne iş yapar?

Stok takibi yapmak işletmeniz için hayati önem taşır. Ürün stok takibinin önemini anlattığımız bu yazımızda Paraşüt üzerinden nasıl kolay stok yönetimi yapabileceğinize de değindik.

Vergi Dairesi: Hangi işlemler yapılır?

Vergi Dairesi: Hangi işlemler yapılır?

Vergi Dairesi'nde hangi işlemler yapılır? Hangi işlemler için Vergi Dairesi'ne gitmeye gerek yoktur.

e-Fatura hakkında sık karşılaşacağınız 20 yanlış bilgi

e-Fatura hakkında sık karşılaşacağınız 20 yanlış bilgi

e-Faturaya geçerek iş hayatlarında maliyet ve iş yükünden tasarruf sağlayabilecek birçok işletme doğru bilinen yanlışlardan dolayı işini dijitale taşımak konusunda tereddütte kalabiliyor. O halde, tüm tereddütleri ortadan kaldıracak nitelikteki yazımızla e-faturayı mercek altına alalım, doğru bilgilerle iş akışımızı bir kez daha gözden geçirelim.

e-Arşiv fatura kesmek: GİB Portal mı Paraşüt mü?

e-Arşiv fatura kesmek: GİB Portal mı Paraşüt mü?

Son yayınlanan e-fatura tebliğ ile birlikte, aynı gün içerisinde e-fatura mükellefi olsun veya olmasın 2024 yılı için KDV dahil 6.900 TL fatura kesen firmaların e-arşiv fatura kullanımı zorunlu hale getirildi. Pek çok işletme, e-arşiv fatura kesmenin en kolay yolunu aradı. Bu yazımızda sistemlerin karşılaştırmasını yaparak değerlendirmeyi size bırakıyoruz.

Enflasyon muhasebesi nedir? | Paraşüt

Enflasyon muhasebesi nedir? Nasıl yapılır?

Enflasyon düzeltmesi olarak da tanımlanan enflasyon muhasebesi, ekonomideki değişimlerin ölçülmesi ve raporlanması işlemidir. Bu yazımızda, enflasyon muhasebesi nedir, hangi hesaplara uygulanır, hangi durumlarda yapılır gibi merak edilen konulara açıklık getireceğiz. 

Brütten nete ve netten brüte maaş hesaplama (2023)

Brütten nete ve netten brüte maaş hesaplama (2024)

Vergiler, kesintiler, primler derken maaş hesaplaması yaparken brüt ve net ayrımı zaman zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. Ancak çok basit birkaç bilgi ile siz de brütten nete maaş hesaplama yapabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olacak tüm formüller blog yazımızda!

2024 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?

2024 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?

e-Defter geçiş hadleri nelerdir? 2024

e-Defter geçiş hadleri nelerdir? 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı, elektronik belge kullanımını artırma amaçlı birçok sektörde e-belge geçiş şartlarını düzenlemişti. Bu düzenlemelerin kapsamına giren bazı sektörler için e-defter geçişi de zorunlu hale geldi. Bu yazımızda e-defter geçiş hadlerini, 2024 e-defter geçiş hadleri neler olacak, e-defter geçişi nasıl yapılır gibi temel soruların yanıtlarını paylaşacağız.

e-İmza nedir? Nasıl alınır?

e-İmza nedir? Nasıl alınır?

Dijital dünyada belge imzalamanın teknolojik yolu, e-imza! Elektronik imza anlamına gelen e-imzayı kimler kullanabilir, e-imzanın mali mühürden farkı nedir, e-imza başvurusu nasıl yapılır? Tüm soruların yanıtları ve daha fazlası blog yazımızda.

Fatura ve belgelerde karekod kullanımı zorunluluğu

Fatura ve belgelerde karekod kullanımı zorunluluğu

Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı tebliğ sonrasında e-belgelere karekod eklenmesi zorunlu hale geldi. 1 Eylül itibarıyla e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-SMM gibi e-belge türlerinin neredeyse tamamına karekod eklenecek. “Karekod içerisinde hangi bilgiler yer almalı, değişiklik gösteren durumlar nedir?” gibi birçok soruyu yazımızda yanıtladık.

Zeynep Özdemir hakkında

Zeynep Özdemir, Paraşüt'ün İçerik Uzmanı.

Linkedin Profili