İçerikler (16)

Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi

Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi

Kullanıcılar veya ziyaretçiler ile buluşan tüm internet sitelerinin amacı ne olursa olsun kullanım koşulları veya üyelik sözleşmesinden birini bulundurması gerekir. Aşağıda kullanım koşulları ile üyelik sözleşmesi arasındaki farkları ve bu metinlerin amaçlarını bulacaksınız.

Şirketiniz için hangi alan adını (domaini) almalısınız?

Şirketiniz için hangi alan adını (domaini) almalısınız?

Girişiminizi hayata geçirmeye başladınız ve sıra alan adı (domain) almaya geldi. Peki işletmeniz, girişiminiz ya da markanız için hangi alan adını seçmelisiniz? Av. Murad Güdücü alan adlarını hukuki yönden inceledi.

Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

İnternet sitenizi ya da uygulamanızı kullanan kişiler ile aranızdaki gizlilik politikanızı nasıl belirleyebilirsiniz? Gizlilik Politikası metninde bulunması gerekenler nelerdir?

Telif ve Lisans Hakkının Devri

Telif ve Lisans Hakkının Devri

Telif hakkı, genel olarak fikri mülkiyet hukukundan kaynaklanan bir haktır, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Yaratılan orijinal bir eserin kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verilip verilmemesini kontrol eder ve genellikle belirli bir süre için geçerlidir.

Ön Bilgilendirme Formu ve Mesafeli Satış Sözleşmesi

Ön Bilgilendirme Formu ve Mesafeli Satış Sözleşmesi

İnternet üzerinden mesafeli olarak elektronik ticaret yapacak şirketlerin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca bulundurması gereken iki adet zorunlu metin vardır; "Ön Bilgilendirme Formu" ve "Mesafeli Satış Sözleşmesi".

Şirket kurarken dikkat edilmesi gerekenler

Şirket kurarken dikkat edilmesi gerekenler

Şirket kuruluşu aşamasında toplanması gereken bir çok belge ve atılması gereken bir sürü adım vardır. Şirket kuruşu ile ilgili bilgiler ve gerekli belgeleri bir çok yerde bulabilirsiniz ama özellikle dikkat etmeniz gereken hususları ve pratikte karşılaşacağınız bazı püf noktalarını sizin için derledik.

Yatırım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Yatırım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Fikir, girişim olmadan korunmaya değer veya yatırım almaya değer değildir. Fikir ancak bir girişime dönüşürse korunur ve yatırım alabilir. Bunun için de fikrinizin uygulaması ve sizin girişiminiz ile ilgili vizyonunuz da önemlidir.

Girişiminizin ilk zamanlarında yatırım görüşmeleri yapıyorsanız veya yatırım alma hayalleriniz varsa dikkat etmeniz gereken bazı konular var.

Şirket Kurmak: Limited mi anonim mi?

Şirket Kurmak: Limited mi anonim mi?

Girişiminizi hayata geçirirken vermeniz gereken en önemli kararlardan biri kuracağınız şirketin tipidir. Şahıs şirketi veya sermaye şirketi seçeneklerinden sermaye şirketi kurmayı seçtiyseniz, artık limited şirket mi, anonim şirket mi kurmanız gerektiğine karar vermeniz gerekir.

Elektronik ticarette güven damgası tebliği hakkında bilinmeyenler

Elektronik ticarette güven damgası tebliği hakkında bilinmeyenler

6 Haziran 2017 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ ile belli başlı standartların belirlenmesi vebu standartları taşıyan hizmet sağlayıcılarına elektronik bir işaret olan “Güven Damgası” verilmesi kararlaştırıldı. Tebliğin esas amacı, elektronik ticarete ilişkin kamuoyunda güven yaratmak olarak belirtildi.

Yatırım sürecinde ihtiyacınız olacak hukuki metinler

Yatırım sürecinde ihtiyacınız olacak hukuki metinler

Yatırım süreci bir çırpıda yalnızca alınacak yatırım miktarını düşünerek idare edilmemesi gereken bir süreçtir. Yatırım süreci girişiminizin bundan sonra izleyeceği yolu ve kaderini belirler. Yatırım sürecinde yapılan küçük hatalar ileride büyük sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle bu sürecinde profesyonel danışmanlarla birlikte yürütülmesi gerekmektedir. Yatırım süreci yatırımcı ile iletişime geçmekle başlar ve yatırımcının ortak veya yönetici olarak girişiminize dahil olması ile devam eder.

Murad Güdücü hakkında

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu üyesi Av. Murad Güdücü kurucusu olduğu MG Hukuk ve Danışmanlık Bürosu ile özel olarak bilişim ve teknoloji sektöründen girişimlere (startuplar), e-ticaret şirketlerine, SaaS şirketlerine, dijital/konvansiyonel reklam ajanslarına ve yapım/prodüksiyon şirketlerine ticaret hukuku, bilişim ve teknoloji hukuku ile fikri mülkiyet hukuku alanları başta olmak üzere yatırım konuları dahil birçok alanda hukuki hizmet sunmaktadır. İletişim adresi: murad@lawyer.com

Linkedin Profili