07.08.2024
4 Dakikalık Okuma Süresi
e-Ticarette fatura nasıl kesilir?
Zeynep Özdemir
Kıdemli İçerik Uzmanı
e-Ticaretle uğraşıyor, yoğun sipariş akışını organize ederken faturalandırma süreçleri ile vakit kaybetmek istemiyorsanız, tam da doğru adrestesiniz! e-Ticarette fatura nasıl kesilir, gelin birlikte inceleyelim.
Son dönemlerde tüketicilerin internet üzerinden alışveriş yapma eğiliminin artması ile birlikte, internetten satış yapmak da benzer oranda artış gösterdi. e-Ticaret firmalarının bu satış trafiğinde fatura süreçlerini sistemli yapabilmesi, iş yükünün en önemli aşamalarından biri. “e-Ticarette fatura nasıl kesilir?” veya “e-Ticarette fatura kesmek zorunlu mu?” gibi soru işaretleriniz varsa, tümünü blog yazımızı okuyarak giderebilirsiniz.
Öncelikle e-ticarette nasıl fatura kesilir, süreç nasıl ilerler bu konuyu detaylandırmak istiyoruz.
e-Ticarette e-fatura nasıl kesilir? "İnternet satışında e-fatura nasıl kesilir?" diye merak edenler için bu süreci detaylandırdık.
e-Ticarette fatura kesmek zorunlu mu?
“e-Ticarette fatura kesmek zorunlu mu?” endişesi yaşayanlar için konuyu güncel bilgilerle ele aldık. e-Ticaret sektörü için e-faturaya zorunlu geçiş şartlarında düzenlemeye gidildi ve elektronik faturaya zorunlu geçiş limitleri düşürülerek kullanım kapsamı genişletildi.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın genel tebliğinde e-ticaretle uğraşan mükelleflerden, e-ticaret e-fatura zorunluluğu 2020 ve 2021 hesap dönemleri için 1 milyon TL, 2022 ve sonraki hesap dönemleri için 500 bin TL, 2023 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon ve üzeri brüt satış geliri olanlar e-faturaya zorunlu geçiş yapmak durumundalar.
GİB’in geçmiş yıllardan bugüne yayınladığı tebliğlerde, her yıl e-faturaya geçiş için ciro haddinde sınırların düşürüldüğünü söyleyebiliriz. Bu alınan kararlarla, daha çok firmanın e-faturaya geçmesi ve e-belge süreçleri ile işlerini dijitalleştirmesi amaçlanıyor.
“e-Ticaretle uğraşanlar neden e-fatura kullanmalı?” kısaca bundan bahsedelim.
e-Ticaretle uğraşan kişilerin e-fatura ve e-arşiv geçişinin yanı sıra iş yükünü hafifletecek bir diğer konu da e-ticaret entegrasyonları.
Paraşüt e-ticaret entegrasyonu, sahibi olduğunuz e-ticaret sitesinin veya Trendyol, Hepsiburada, N11 ve Amazon Türkiye gibi online pazaryerlerinde gerçekleştirdiğiniz satışların bilgisini tek ekranda gösterir; müşteri hesaplarını, ürün stoklarınızı ve alımlarınızı da yine aynı ekranda takip etme imkanı bulabilirsiniz.
Bunun yanı sıra e-fatura entegrasyonu ile e-belge süreçlerinizi de kolaylıkla yönetebilirsiniz. Nasıl mı?
e-Fatura entegrasyonu
e-Fatura entegrasyonu, mevcuttaki e-ticaret sistemi üzerine kurulur. Tabii bu entegrasyon işlemi, GİB tarafından belirlenen şartları sağlayan özel entegratörler aracılığı ile yapılır. Yetkili entegratörler, e-dönüşüm işlemleri için kayıt oluşturma yetkisine sahipken, yetkili olmayanların entegrasyon işlemi yapması yasaktır.
Bu sebeple e-fatura entegrasyonu için mutlaka GİB tarafından onaylanmış yetkili entegratörlerden yardım alınması gerekir. Herkes tarafından yapılamayan bu entegrasyon işlemi için özel entegratör belirlerken seçici davranmak önemlidir. Sektörde kanun dışı işlemlerin de olma ihtimaline karşı mağdur duruma düşmemek için güvenilir entegratörler ile çalışmak gerekir.
“e-Fatura entegrasyon ücreti var mı?” diye düşünüyorsanız hemen söyleyelim, eğer Paraşüt abonesiyseniz e-fatura entegrasyonu için herhangi bir ücret ödemezsiniz. e-Fatura başvurusunun onayı geldiği anda Paraşüt üzerinden hem e-fatura hem de e-arşiv fatura gönderip almaya başlarsınız.
Unutulmaması gereken bir önemli detay da e-fatura kullanıcısı olmak için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne ödenmesi gereken bir mali mühür sertifika ücreti vardır. Kamu Sertifikasyon merkezinin 2024 yılı mali mühür fiyatları kurumun web sitesi içerisinde detaylı olarak işlenmiş.
Tabii Paraşüt üzerinden e-fatura hizmetinden yararlanmak isteyenler için güzel haber şu, Paraşüt’te başvuru, entegrasyon veya aktivasyon ücreti bulunmuyor.
Paraşüt’ün Anahtar Teslim e-Fatura hizmetinden yararlanmak istemiyorsanız, e-fatura kullanıcısı olmak için GİB Portal sistemine kayıt olmanız ve aktivasyon sürecinden geçmeniz gerekiyor. Ancak hiç endişe etmeyin, çünkü Paraşüt üzerinden başvuru sürecini sizin için kolaylaştırdığımız adımlarla yapabilirsiniz.
e-Fatura entegrasyonu için Paraşüt kullanıcısı iseniz hesabınıza giriş yaptıktan sonra menünün sağ alt kısmında yer alan “Uygulamalar”sekmesine tıklayıp Elektronik Faturalama Entegrasyonu kutucuğunu seçebilir; açılan sayfadaki adımları takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.
Anahtar Teslim e-Fatura hizmetimizden yararlanmak için bizimle iletisim@parasut.com veya 0212 963 00 20telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.
Eğer siz de Paraşüt’ün e-ticaret entegrasyonu ve e-fatura entegrasyonundan yararlanmak ve Paraşüt güvencesiyle işinizi yönetmek istiyorsanız, hemen 14 gün ücretsiz deneme hesabı oluşturabilirsiniz.
Üstelik deneme hesabı oluştururken kart bilgisi vermeniz gerekmez!
Ücretsiz Deneyin
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar