18.04.2023

Serbest çalışanlar için kolay faturalama: Serbest meslek makbuzu

beril koc

Beril Koç

İçerik Pazarlaması Uzmanı

Freelance çalışıyorsunuz, iş yoğunluğunuzun üstüne bir de serbest meslek makbuz kesmek, gelir gider takibi yapmak, tahsilatlarınızı kovalamak zorundasınız. Evet, siz tam anlamıyla tek kişilik bir ordusunuz! Ama her cephede tek başınıza savaşmak zorunda değilsiniz...

Freelance çalışanlar için Serbest Meslek Makbuzu

Paraşüt’ü kullanarak birkaç dakikada serbest meslek makbuzunuzu oluşturabilir, tahsilat zamanlarında hatırlatmanızı alarak online tahsilatınızı bile yapabilirsiniz. Böylece vaktinizi kendi işinize odaklanmaya ayırabilirsiniz.

 

Serbest Meslek Makbuzu Nasıl Kesilir?

Nasıl Serbest Meslek Makbuzu Keserim? başlıklı yazımızda şöyle özetlemiştik: "Vergi Dairesinden serbest meslek mükellefiyeti açtırdınız, anlaşmalı matbaada serbest meslek makbuzlarınızı da (SMM) bastırdınız.

Hizmetinizi verdikten sonra bu SMM’leri doldurup müşterinize verecek ve karşılığında hizmet bedelinizi tahsil edeceksiniz." Gerçekten bu kadar kolay mı? Aslında değil.

Hizmeti verdikten sonra brütünüzü, KDV’inizi ve stopajınızı hesap makinesinde, excel ya da farklı bir programda hesapladıktan sonra makbuzu hazırlamalı, göndermeli ve kişisel çabanızla tahsilatınızın takibini yapmalısınız.

Paraşüt, tüm bu operasyonel süreci serbest meslek makbuzuyla çalışanlar için kolaylaştırıyor. İşte serbest çalışanların Paraşüt kullanım kılavuzu:

 

Paraşüt’te Serbest Meslek Makbuzu Nasıl Kesilir?

Paraşüt web sitesini ziyaret ettiğinizde "Ücretsiz Dene" butonuna tıklayın.

Deneme süresi başlatma adımları takip ederken Paraşüt üzerinde kullanacağınız evrak türü olarak Serbest Meslek Makbuzu'nu seçin.

Hesabınızı açma adımlarını tamamladıktan sonra Paraşüt'ün Serbest Meslek Makbuzu özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kredi kartı ile online tahsilat da yapabilirsiniz!

Finansal süreçlerin içinde belki de en sancılısı tahsilat yapmaktır. Paraşüt’te makbuzlarınızı müşterinizle online paylaşarak ödemelerini hatırlatabilir, hatta online ödeme alarak tahsilat sorununu da birkaç dakika içinde çözebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için tıklayın.

Gerçekten bu kadar kolay olabilir mi?

Evet ☺

Henüz bir Paraşüt hesabınız yoksa, Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz:

anasayfa tebligkampanya

Yılın en avantajlı kampanyasını uzattık!

+ 2 ay ve 600 e-kontör hediyesiyle e-faturaya geçiş avantajını kaçırmayın!

En Çok Okunanlar