21.06.2024

Kadın girişimcilere devlet destek ve teşvikleri

av fatihburakuzun

Fatih Burak Uzun

Avukat

Bu yazımızda kadın girişimcilerin kendilerine, özel olarak sunulan desteklerden nasıl ve hangi koşullar altında yararlanabileceği anlatıyoruz.

Kadın girişimcilerin artırılması, iş yaşamına teşvik edilmesi ve finansal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek ve teşvik programlarının önemi büyük. Kadın girişimciler girişimciler için devlet desteği konulu önceki yazımızda detaylı olarak incelediğimiz programlara ek olarak bu yazımızda da bahsettiğimiz avantajlardan yararlanabilirler.

 

Kadın girişimcilere sağlanan teşvik ve destekler nelerdir?

Ülkemizde ve dünyada girişim ekosistemine katılan firmaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Son beş yıl içerisinde teknoloji, finans ve moda gibi farklı iş kollarından hayatımıza giren birçok yeni girişim oldu. Peki bu süreçte kadın girişimcilere devlet desteği sunan ve kadınlar için hibe desteği sağlayıp başarıya ulaşmalarına yardımcı olan kuruluşlar hangileri?

 

Kadın istihdamının ayrı bir alanı da kadın girişimciliği. İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve teşvik edilmesine yardımcı olan pek çok kurum ve kuruluş bulunuyor.

 

 

Kadın girişimciler için en iyi devlet teşvikleri nelerdir? 

Kadın girişimcileri iş hayatında desteklemek için uzun zamandır hem kamu kuruluşları hem de özel kuruluşlar teşvik paketleri oluşturuyor.  Belirlenen kriterlere uyan, destek kredisi şartlarını karşılayan kadın girişimciler için bu teşvik paketleri, projelerini gerçekleştirebilmeleri adına önemli bir fırsat sunuyor.

 

“Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara” projesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bankalar, kalkınma ajansları, Kredi Garanti Fonu (KGF), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu gibi birçok önemli kuruluş desteklerini sürdürüyor.  

 

KOSGEB kadın girişimci destekleri

KOSGEB kadın girişimcilere destek veren kurumlarlar arasında yer alıyor. KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.

 

Halkbank kadın girişimcilere 6 ay ana para ödemesiz kredi vermekle de kalmamakta bununla birlikte KOSGEB ile imzaladığı protokol 30 yaş altı genç kadın girişimci olmanız durumunda 125.000 TL de faizsiz kredi sağlanır.

Ustalık belgesine sahip iş kolu üzerine faaliyet gösteren iş yerlerinde en az 3 yıl çalıştığınızı göstermeniz halinde ise bu faizsiz kredi miktarı 300.000 TL’ye kadar da çıkabilmektedir .

 

KOSGEB kadın girişimci desteği almak için gereken şartlar nelerdir? 

KOSGEB kadın girişimci destek programı kapsamı ve programdan yararlanma şartlarını madde madde sıralıyoruz.

 

  • Öncelikle 18 yaşına basmış olmak gerekir.
  • Destek programından yararlanabilmek için Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmanız ve işletme beyanının aktif olması gerekir.  
  • İş kurma desteğine başvuru yapılmadan önce, geleneksel girişimci eğitiminin tamamlanması gerekir.
  • Destek programı başvurusunda bulunulan işletmenin kurucu ortak payı en az %50 olmalıdır. Destek programı süresince de bu ortaklık payı %50’nin altına düşürülemez.
  • İşletmeler, iş kurma desteğine kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurabilir.
  • İş kurma desteğine yalnızca KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler başvuru yapabilir.
  • İşletme veya girişimciler, bu destek programından yalnızca bir kez yararlanabilir.  
  •  

     

    KOSGEB 2024 Kadın Girişimci Desteği almak için hangi belgeler gerekir? 

    2024 KOSGEB kadın girişimci desteği almak isteyenlerin, başvuru öncesi hazırlaması gereken belgeleri aşağıda listeliyoruz.

     

  • KOBİ Beyannamesi,
  • KOBİ Bilgi Dokümanı,
  • Oda Faaliyet Belgesi,
  • Ticaret/Esnaf Sicil Gazetesi,
  • İşletmeye Ait İmza Sirküleri (Resmî belgelerde kullanılan imza yetkililerinin imza örnekleri),
  • İmza Beyannamesi. 
  •  

    KOSGEB Kadın Girişimci Desteği başvurusu nasıl yapılır?

    Yazımızın başlarında, girişimci desteği almak için gerekli şartlar adımında bahsettiğimiz gibi 2024 KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Programına başvuru yapabilmek için girişimcilik eğitimine katılmalı, sınavı başarı ile tamamlayarak sertifika almanız gerekli.

     

    Eğitimi tamamlamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

     

  • KOSGEB e-Akademi sayfası üzerinden “Giriş Yap” butonuna tıklayarak e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Katılmak istediğiniz eğitimi seçmek için üst menüden Tüm Eğitimler’e veya Eğitim Kategorisi altındaki başlıklara tıklayın.
  • “Geleneksel Girişimcilik Eğitimine” tıklayın.
  • Geleneksel Girişimcilik Eğitimine başlayabilmek için “Beni Kaydet” butonuna tıklayarak kendinizi derse kaydedin.
  • Eğitim videolarını tamamladıktan sonra sınava katılın.
  • Eğer sınavı başarı ile tamamlarsanız, “Girişimcilik Belgesi Talep Et” butonuna tıklayarak e-devlet üzerinden girişimcilik belgenizi yazdırabilirsiniz.
  •  

    Not: Girişimcilik belgesini aldığınız takdirde başvuru sürecinize devam edebilirsiniz. 

     

    Kadın girişimcilere devlet destek ve teşvikleri-parasut

     

    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)

    Kadın girişimcileri destekleyen kurumlar arasında TKDK yer alıyor. Kurum tarafından hibe verilen her 10 proje sahibinden 1’ini kadın yatırımcılar oluşturuyor. TKDK IPARD kapsamında desteklenen alanlar; süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı et üreten tarımsal işletmeler, yumurta üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması gibi alanlardır.

     

    Bu alanlarla ilgili girişim ve yatırımlarda TKDK kadın girişimcilere, yüzde 60 ile yüzde 80 arasında hibe desteği vermektedir. Ayrıca IPARD projeleri ile yapılan yatırımlarda, KDV ve gelir vergisi muafiyetleri de mevcuttur. Hibe desteğinden faydalanmak için tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme Kurumu'nun web sitesinden başvuru işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

     

    Şişli Belediyesi KADİGER

    Şişli Belediyesi ve KAGİDER kadın girişimcilerin desteklenmesi; kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için şişli bölgesindeki kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla “Ticaretin Kadınları” çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen bir iş birliği başlatmıştır.

    Bu platform iş dünyasında kadın iletişim ağı olarak da adlandırılmaktadır. “Ticaretin Kadınları” sayesinde kadınların yeni pazarlara erişebilmesi sağlanmaktadır.

     

    AKAGİM

    Ataşehir Belediyesi kadın girişimcileri eğitimler ve mentor aracılığıyla temel yeteneklerle donanımlı hale getirip, girişimlerin gelişebilmesine ve büyümesine destek oluyor. Ataşehir Belediyesi tarafından işletmesini yeni kurmuş veya kuracak olan kadın girişimciler için 50 kişi kapasiteye kadar çıkabilen ortak ücretsiz ofis alanı tahsis edilmiştir.

     

    Ortak ofis alanından Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi mezunları ve İşletme ömrü 1-3 yıl arasında olan girişimciler faydalanabilmektedir. Ataşehir Belediyesi bununla da kalmayıp ortak atölye alanını kadın girişimciler için hizmete sunmaktadır.

     

    Ticarileşebilir el emeği ürünlerin üretimini yapan girişimciler, seramik fırınının da bulunduğu atölyeden bir yıl süre ile ücretsiz olarak yararlanabilmektedir. Aynı zamanda kadın girişimcilere belediye tarafından mentor desteği ve proje danışmanlık desteği sağlanmaktadır.

     

    TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

    TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ülkemizdeki kadın girişimcilerin geliştirilmesi amacıyla kadınlara kariyer geliştirme fırsatları sunuyor.

    TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimcilere, ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunmakta, ülkemizdeki kadın girişimcilik bilincini artırmakta, kadın girişimcilerin deneyimli girişimciler yanında staj yapmalarını sağlamakta, koçluk sistemi geliştirerek yeni iş kuran girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belli sürelerde destek sağlamaktadır.

     

    Kredi Garanti Fonu (KGF)

    Kredi Garanti Fonu, TOBB, TESK, KOSGEB, kamu bankaları ve özel sermayeli bankalar ile iş birliği içerisinde olduğundan kadınların girişimcilik örneği sergilemesi için ihtiyaç duydukları kredi desteğini bankalardan almasını sağlıyor.

     

    Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanan kredilerin geri ödemesinin ilk 2 yıl yapılmamaktadır. Aynı zamanda kadın girişimcilere kullanılan kredilerin 5 yıl vade ile geri ödemesinin yapılması imkânı da tanınabilmektedir.

    Üstelik bu kredi desteği 70 bin TL’ye kadar da ulaşabilmektedir. Faydalanılabilecek olan kredi tutarı, risk grubuna göre belirlenmektedir.

     

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

    Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır. Üstelik kredinin geri ödemesi için 8 yıl gibi uzun bir süre sunulmakta ve ilk 2 yıl geri ödeme yapılmamaktadır.

    Kadınlar kredi desteğinden faydalanmak için kendi projeleri ile birlikte bakanlığa başvuruda bulunarak kredi desteğinden yararlanabilmektedir.

     

    Bankalar

    Ülkemizde çeşitli bankalar tarafından kadın girişimcilere destek kredileri veriliyor. Kadın girişimciler, bankaların sunduğu destek kredilerinden 84 aya varan vade imkanlarıyla ve teminat şartı olmadan faydalanabiliyorlar. Vade süresi, kredi miktarları ve genel yükümlülükler bankadan bankaya değişmektedir. Sunulan desteklerle ilgili detaylı bilgiyi bankaların web siteleri üzerinden edinebilirsiniz.

     

    Bu bilgiler doğrultusunda siz de kadın girişimcileri destekleyen kurumlar arasında kendinize en uygun teşvik kanalını araştırarak nasıl ilerlemek istediğinize karar verebilirsiniz. Örneğini verdiğimiz ya da benzer sivil toplum kuruluşları üzerinden başka kadın girişimcilerle tanışarak yolculuğunuzla ilgili yeni bilgiler edinebilir, onların deneyimlerden yararlanabilirsiniz.

     

    Akbank Kadın KOBİ Paketi

    Akbank, yönetim sorumluluğunun bir kadında veya çoğunluğu kadınlarda olan KOBİ’lere özel “Kadın KOBİ Paketi” ile üreten ve çalışan kadınları destekliyor.

    Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) - Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında 100 milyon dolar EBRD kaynağı ve %80 KGF teminat desteği ile Akbank müşterilerinin finansmana erişimini kolaylaştırıyor ve yaşam döngüsünde ihtiyaç duyabileceği diğer desteklere indirimli veya ücretsiz ulaştırıyor.

    Kadın KOBİ paketinin sunduğu avantajlar şöyle;

  • Kadın KOBİ kredisi
  • Ücretsiz EFT & havale
  • Yeni üye iş yeri avantajları
  • Dört dörtlük iş yeri sigortası
  • Axess Business kredi kartı
  • Maaş ödeme programı
  •  

    Denizbank - TurWiB - Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

     

    Denizbank, kadın girişimcilerin ekonomik yaşam döngülerine destek olmak amacı ile Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) sağladığı kaynak sonrasında 31 Aralık 2025’e kadar geçerli olacak Kredi Garanti Fonu (KGF) ile bir protokol imzaladı.

     

    Bu program ile firma yönetim ve faaliyetlerinde aktif katılımı bulunan kadın imalatçı-ihracatçı müşterilerine 9,6 Milyon TL’ye, diğer kadın işletmelerine ise azami 5 Milyon TL’ye kadar KGF kefaleti sağlanacaktır.

    Kefalet Oranı : %80 Kredi Vadesi : İşletme kredilerinde azami 12 ay ödemesiz dönem dahil azami 60 ay, yatırım kredilerinde azami 36 ay ödemesiz dönem dahil azami 120 ay KGF Komisyon Oranı : %1 (KGF kefalet bakiyesi üzerinden %1 oranında peşin olarak komisyon tahsil edilir.)

     

    QNB Finansbank Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi

    QNB Finansbank ile Türk Eximbank arasında imzalanan protokol kapsamında “Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi” ile kadın ihracatçılar destekleniyor.

    İhracat yapan kadın girişimciler, QNB Finansbank aracılığı ile Eximbank Sevk Öncesi İhracat Kredisine başvurduklarında ayrıcalık kazanıyor. Kadın girişimcilerin başvuruları, Eximbank tarafından öncelikli olarak değerlendiriliyor ve hem Türk Lirası hem de yapancı para cinsinden kullanılabilecek bu kredilerde yabancı para cinsinde avantajlı faiz oranlarından faydalanabiliyor.

     

    Garanti Bankası Ticaretin Kadınları Platformu

    Garanti Bankası, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) öncülüğünde “Ticaretin Kadınları Platformu” için iş birliği yaptı ve kadın girişimciler için önemli bir alan açtı.

    Ticaretin Kadınları Platformu’nun sağladığı faydalar şöyle:

  • Kadın girişimciler, ticaret yapmak isteyecekleri diğer kadın girişimcilerle şehir, sektör, ürün ve firma bazlı seçim yaparak ulaşabilir, alıcı ve satıcılarla bağlantı kurabilirler.
  • Kadın girişimciler kaydolarak, kendileri ile ticaret yapmak isteyen diğer kadın girişimcilerin, satın almacıların ve diğer kurum/kuruluşların kendilerine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayabilirler.
  • Kamu ve belediye ihaleleri hakkında bilgi alabilir, güncel ihalelerden haberdar olabilirler.
  • Rol model hikayelerine erişebilirler.
  • Kadın girişimcilere özel yeteneklerini keşfedebilecekleri eğitimlere katılabilirler.
  • Finans ve dış ticaret hakkında güncel rapor, haber ve teşviklerle ilgili bilgilere ulaşabilirler.
  • Pazar alanlarını genişletebilecekleri ulusal ve uluslararası etkinliklerden haberdar olabilir, platform dahilinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılabilirler.
  •  

    İş Bankası Kadın Girişimci Desteği

    İş Bankası, ekonomiye katılmak isteyen girişimci kadınlar için kadın girişimcilere özel kredi ve diğer hizmetleri sunarak kadınların ekonomiye katılımını destekliyor ve ihtiyaç duydukları finansal çözümleri sunuyor.

    “Sadece işleriyle ilgili finansal çözüm ortağı olarak değil, yaşamlarının her alanında yol arkadaşı olma” vizyonuyla yola çıkan İş Bankası, kadın girişimcilere yönelik olarak çıktığı bu yolda kadın girişimcilerin vizyonlarını genişletecek eğitim projeleri ve seminerler yoluyla da işlerini büyütüp daha da ileriye taşımalarına destek veriyor.

     

    Halk Bankası kadın girişimci kredi

    Kadın Girişimci Kredisi, gerçek kişi kadın girişimcileri ve tüzel kişi işletmeleri hedefleyen bir finansman çözümü sunuyor. Tüzel kişi işletmelerde, en az %50 oranında kadın girişimci hissesine sahip olunması şartı aranıyor. Bu kredi, işini kurmuş kadın girişimcilere 150.000 TL'ye kadar ve yeni işletme sahibi kadın girişimcilere (faaliyet süresi 6 aydan kısa olanlar) ise 100.000 TL'ye kadar destek sağlıyor.

    Kredi vadesi ise toplamda en fazla 36 ay olup, başvuru sahiplerine maksimum 6 aylık anapara ödemesiz bir dönem sunar. Anapara ödemesiz dönemde faizler, her üç ayda bir tahsil edilir. Krediye başvuru için sektörel sınırlama bulunmamakta olup, kadın girişimciler arasında ticaret sicili onaylı ve oda kaydı olan herkes başvuruda bulunabilir.

     

    Yapıkredi Kadın Girişimci Kredisi

    Kadın girişimcilerin iş dünyasına adım atarken yanlarında Yapı Kredi, özel olarak sunulan Kadın Girişimci Kredisi ile destek sağlıyor!

    Bu kredi, yalnızca gerçek kişi kadın tacirlere veya %51 ve üzeri hissesi kadın ortağa ait firmalara özel olarak sunulmaktadır. Müşterilerimizin kısa ve orta vadeli işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için, kredi dosya masraflarında %50 indirim avantajıyla sunulmaktadır.

    Yapı Kredi'nin kredi uygulamalarındaki geçerli teminatlar çerçevesinde, eşit taksitlerle ödeme seçenekleri sunulmaktadır:

  • Ayda bir
  • 3 ayda bir
  • 6 ayda bir
  • 3 aya kadar ödemesiz
  • Yapı Kredi Kadın Girişimci Kredisi, 36 aya kadar vadelendirilebilen ve kredi üst limiti olmayan bir finansman çözümüdür. Her kredi kullanımında, güncel kredi dosya masrafları üzerinden %50 indirim uygulanmaktadır. Yapı Kredi ile iş hayatınızın temelini daha sağlam bir şekilde atabilirsiniz.

     

     

    Diğer Kadın Girişimci Destekleri

    Kadın girişimcileri iş hayatında destekleyen, onların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik projeler geliştiren çok sayıda firma olduğundan bahsetmiştik.  Devlet destekli teşviklerle beraber özel sektörün de projeleri, çok sayıda kadın girişimcinin hayallerine ulaşabilmesine fırsat tanıyor.

     

    Bu konuda çalışmalarını sürdüren diğer kadın girişimci desteklerinden bahsetmek istiyoruz. 

     

    Kadın Girişimcilere Özel Teşvikler

     

    Trendyol Kadın Girişimci Desteği

    Trendyol Güçlü Kadınlar Programı ile kadınları iş hayatında destekleyen projeler yürütüyor. Bu projeyi “Bir işte kadın varsa hayaller vardır, cesaret vardır, gece gündüz çalışma vardır, yanlarında da Trendyol vardır.” sloganı ile yürüten Trendyol’un girişimci desteğinden yararlanabilmek için şu kriterleri karşılamak gerekiyor.

     

  • Kendi adına kurduğu bir işletmeye sahip olması
  • İşletmenin tek sahibi veya %50’den fazla pay sahibi olması
  • İşletmenin geleceğine yönelik plan ve projelerin yapılmış olması
  • İşletmenin elde edeceği kazanç üzerinde söz sahibi olunması
  •  

    Trendyol Kadın Girişimci Desteği programından yararlanabilmek için bu linkteki formu doldurabilirsiniz. 

     

     

    Trendyol Kadın KOBİ Desteği başvuru koşulları

    Trendyol’un sunduğu bir diğer destek projesi de Kadın KOBİ Desteği. Trendyol’un KOBİ desteğinden yararlanmak isteyen kadın girişimciler için belirlediği şartlar şöyle:

     

  • Başvuru sahibi kadın girişimcinin kendi adına kurduğu küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olması
  • İşletmenin tek sahibi olması veya en az %50 hisse payı bulunması
  • İşletmenin geleceğine yönelik olarak planlamanın hazırlanmış olması
  • Başvuru sahibi eğer kooperatifse, üyelerin %80’inin kadın olması ve üretim ve pazar gelişimine destek veren bir işletme olması şartı aranıyor. 
  •  

     

    Hepsiburada Kadın Girişimci Desteği

    İşini e-ticarete taşımak ve büyütmek isteyen kadın girişimciler için Hepsiburada’nın kadın girişimci desteğinden bahsedelim. Hepsiburada, kadın girişimcileri iş yolculuğunun başından itibaren yalnız bırakmadan, ihtiyaç duydukları eğitimleri ve gerekli destekleri sağlayarak kadın iş gücünün büyümesine katkı sağlıyor.

     

    Siz de bir kadın girişimciyseniz, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı ile reklam, kampanya, içerik yönetimi, pazar ve karlılık analizi gibi geniş bir yelpazede sunulan ücretsiz çevrimiçi eğitimlere katılarak işinizi büyütebilirsiniz. 

     

     

    Hepsiburada’nın kadın girişimciler için sağladığı avantajlar ise şöyle:

  • Hepsiburada’nın belirlediği kategorilerde 100 bin TL’lik satışa kadar %50 komisyon indirimi,
  • 200 üründe ücretsiz fotoğraf çekim desteği
  • Sponsorlu ürün ve marka reklamları için 1.000 TL’lik Hepsiads bakiyesi
  • NeSatilir.com firmasının sunduğu entegrasyonda 1 yıl ücretsiz kullanım hediyesi  
  • Girişimci Kadınlar Finansal Engelleri Aşıyor Projesiyle avantajlı kadın bankacılığı ürün ve hizmetleri
  • Findara ile dijital ortamda %40 indirimli ön muhasebe uzmanı desteği
  • Ücretsiz Hepsiburada Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü e-ticaret eğitimi 
  •  

     

    Uluslararası Kadın Girişimci Desteği

     

    Türkiye’de kadınların girişim faaliyetlerini destekleyen ve sektörde yer edinmesine yardımcı olan kuruşlar arasında, uluslararası destek programları ile iş birliği içinde olanlar da var.  

     

     

    Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER): 

    Uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapan KAGİDER, kadın girişimcilere mentorluk, eğitim ve ağ oluşturma fırsatları sunuyor.

     

     

    KOSGEB Yurt Dışı Pazar Desteği: 

    Güncel KOBİ Bilgi Beyannamesine sahip işletmeler, yurt dışı pazar desteğine başvurabilir. Programa başvurmadan önce aşağıdaki kriterleri karşıladığınızdan emin olmalısınız:

  • İşletmenin; başvuru tarihi itibariyle son mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş ve son mali yıl verilerinin onaylı olması gerekir.
  • İşletmenin başvuru tarihi itibarı ile Yurt İçi Marka Tescil Belgesi’ne sahip olması gerekir.
  • İşletmenin proje bütçesi, son mali yıl net satış hasılatını aşmaması gerekir.
  • İşletmenin son mali yılda ihracat yapmış olması gerekir. Ancak imalat sektöründe veya Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosunda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde bu şart aranmaz.
  •  

    Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women): 

    Türkiye’de kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalar yürüten Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, finansal desteğin yanı sıra eğitim ve kapasite geliştirme konularında destek sağlar.

     

     

    International Finance Corporation: 

    Kadın girişimcilere, kredi ve finansal destek sağlar; Türkiye’deki çeşitli bankalarla yaptığı iş birlikleri ile kadın girişimcilerin iş yaşamını kolaylaştırmayı amaçlar. 

     

     

    iyzico Kadın Girişimci Desteği

     

    Iyzico, kadın girişimci destek programı ile üreten binlerce kadın girişimciye çeşitli alanlarda destek sağlıyor.  Özellikle e-ticarette kendini geliştirmek isteyen ve sektörde yer edinmek isteyen kadın girişimcilere, iyzico’nun sunduğu avantajlar şu şekilde:

     

  • İlk 6 ay, tek çekim ödemelerde 100.000 TL işlem hacmine kadar 0 komisyon desteği
  • Telefonunuz ile iyzico Cep POS kullanarak 0 komisyon ile ödeme alma
  • Programa dahil olan kadın girişimcilere, reklam-tanıtım desteği
  • Kadın girişimciler için iş ortaklarının sunduğu özel indirimlerden faydalanma şansı 
  •  

     

    Arya Kadın Yatırım Platformu

    Arya Kadın Yatırım Platformu, kadın girişimcilere hayallerine ulaşabilmeleri noktasında gerekli kaynakları sağlarken, sosyal ağlara da hızlıca ulaşabilmelerine yardımcı olur.  

     

    Ön muhasebe programı Paraşüt’ün de yatırımcı olduğu Arya Kadın Yatırım Platformu, girişimcilere mentorluk, eğitim, network, pazara erişim ve yatırımcılarla bir araya gelebilme şansı gibi birçok konuda avantaj sağlıyor.

     

    Girişiminiz filizlenirken ihtiyaç duyduğunuz ön muhasebe yönetimi için online ön muhasebe programı Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Kredi kartı gerekmeden hemen şimdi hesap oluşturabilir, uygulamamızı deneyebilirsiniz.

     

     

    Girişimcilik ve şirket kurmak üzerine hazırladığımız içeriklerden haberdar olmak için aşağıdaki butona tıklayabilir, blog bültenimize ücretsiz abone olabilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    anasayfa tebligkampanya

    Yılın en avantajlı kampanyasını uzattık!

    + 2 ay ve 600 e-kontör hediyesiyle e-faturaya geçiş avantajını kaçırmayın!

    En Çok Okunanlar