01.11.2022
4 Dakikalık Okuma Süresi
CRM kullanmanın şirketinize sağladığı 8 avantaj
TeamGram Ekibi
Yazar
İyi bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümü, müşteri ile kurulan ilk temastan, teklif hazırlamaya ve siparişin teslim edilmesine kadar geçen tüm satış sürecinin eksiksiz yönetilmesini sağlar. Şirketinizde hala bir CRM çözümü kullanmıyorsanız, avantajlarını anlattığımız bu yazımızı okuduktan sonra iş rutininizi yeniden gözden geçirebilirsiniz.
Bir önceki yazımızda sizinle CRM’nin ne olduğu ve ne işe yaradığından bahsetmiştik. Bu yazımızda ise, CRM kullanmanın şirketinize sağlayacağı faydalara değinerek, iş verimliliğinizi artırma yollarınızı yeniden gözden geçirmenizi amaçlıyoruz.
Hemen hemen her sektör faaliyet gösterdiği alanda yoğun bir rekabet içerisinde olarak müşterilerini elde tutmak için sistemli ve uzun süreli sonuçlar alabileceği çalışmalar gerçekleştiriyor. Potansiyel müşterileri yakalamak ve şirketinizin müşteri portfoyunu yükseltmek için kullandığınız başarılı bir CRM sistemi büyük avantajları beraberinde getirir.
CRM’nin satış ekipleri başta olmak üzere şirketinizdeki diğer departmanlara ve şirketinizin tamamına birçok faydası vardır. Gelin birlikte, CRM kullanmanın işletmenize getireceği 8 avantaja göz atalım:
1) Satış sürecinizi eksiksiz bir şekilde yönetmenizi sağlar
CRM kullanmanın şirketiniz için en büyük faydalarından biri, satış sürecinin her aşamasını takip etmenizi sağlayarak satışlarınızı artırmaya yardımcı olmasıdır. Müşteri ile kurulan ilk temastan, müşterinizin ihtiyaçlarını anlamaya, daha sonra teklif sunmaya ve satışı kapatmaya kadar gerçekleşen tüm sürece hakim olmak satış ekiplerinin işini kolaylaştırır.
Müşteri adaylarınızı değerlendirir, satış ekibinize yönlendirerek satış aşamalarını anı anına takip edebilirsiniz. Bu sayede CRM yazılımı sayesinde, satış ekibinizde kimin hangi satışla ilgilendiğini, satışla ilgili atılacak bir sonraki adımı görebilirsiniz.satışla ilgili atılacak bir sonraki adıma da önceden karar verebilir ve satış aşamalarını daha detaylı takip edebilirsiniz.
2) Ekibinizi bir araya getirir ve iç iletişimi artırır
CRM, ekibinizin ortak akılla çalışmalarını, birbirlerine destek olmalarını sağlar ve iş veriminizi artırır. CRM kullanmak, ekip arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza ve şirket içinde tüm olup bitenden haberdar olmanıza yardımcı olur. Müşteri ve satış bilgilerinin merkezi tek bir kaynaktan yönetilmesi ile ekibiniz, devam eden satışlar, görüşmeler ve alınan siparişler hakkında güncel bilgi sahibi olur.
Ekibinizin, telefon görüşmeleri, toplantılar, satışlar, yapılan işler hakkında notlar paylaşmasına izin vererek herkesin ortak bir bilinçte çalışmasını sağlar. Oyunlar, iş yerinizdeki motivasyonu ve iletişimi arttırmak için harikadır.
TeamGram gibi oyunlaştırma özelliği de olan bir CRM programı kullanarak, ekibinizi yaptıkları satış faaliyetleri için ödüllendirebilir ve genel motivasyonu da artırabilirsiniz.
Oyunlaştırmada amaç, ekip arkadaşlarının dosthane bir yarış içinde olmalarıdır. Bu noktada önemli olan, ekibinizde oyunu kim kazanırsa kazansın, şirketinizin kesinlikle kazanan olmasıdır.
3) Müşteriyle olan tüm iletişim sürecini kayıt altında tutar
Müşterilerinize daha iyi hizmet sunmak için yaptığınız her iletişimi kayıt altında tutmalı ve gerektiğinde hemen bu bilgilere ulaşabilmelisiniz. Bir CRM yani müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı kullanarak müşterileriniz hakkında her bilgiye anında ulaşabilirsiniz.
Ayrıca, müşterilerinizi çeşitli özelliklerine göre kategorize ederek, belli kriterlere uyan müşterilerinize özel iletişimler yapabilirsiniz. Bu sayede, müşterilerinizi daha iyi anlamaya ve onlara en mükemmel hizmeti sunmaya başlayabilirsiniz.
Mevcut müşterilerinize yeniden satış yaparak ya da sizi önermelerini isteyerek yeni satış potansiyeli yaratabilirsiniz. Müşterilerinizin sipariş geçmişini inceleyerek yeniden alım yapabilecekleri belirleyebilir, ürün/hizmetinizden memnun olan şirketlere ulaşarak sizi önermelerini isteyebilirsiniz.
4) Verilerinizi daha iyi organize etmenize yardımcı olur
CRM kullandığınızda, eskiden olduğu gibi, yüzlerce veriyi çeşitli dosyalarda organize etmeye ve müşteri bilgilerini masanızın üzerindeki bir kartvizitlikte, defterlerde veya e posta içinde dağınık bir şekilde tutmanıza gerek kalmaz.
CRM kullanarak gelişmiş bir veritabanına sahip olur; satışlarınız, teklifleriniz ve müşterilerinizle ilgili tüm verileri düzenli saklayabilirsiniz. Bu sayede, istediğiniz veriye her yerden her cihazdan anında ulaşırsınız.
CRM çözümleri tüm ürün ve hizmetlerinizi kaydederek teklif ve sipariş hazırlamanızı kolaylaştırır. Üstelik müşterilerinizin hangi ürünlerinize daha çok ilgi gösterdiğini belirlemenize ve azalan ürünlerinizi anında fark etmenize yardımcı olur. Ürün listenizin her zaman güncel kalmasını ve ekibinizin güncel bilgilere her yerden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
5) Ofiste değilken bile gelişmeleri yakından takip etmenizi sağlar
Özellikle bulut tabanlı ve kullanımı kolay bir CRM uygulaması sayesinde, satış ekibinizin tüm üyeleri ofiste değilken bile teklif hazırlayabilir ve hazırladıkları teklifleri müşterilere sunabilir, aynı zamanda tüm ekibinizle beraber satışlar, görüşmeler ve siparişler hakkında da güncel bilgi edinebilirsiniz.
Kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayan TeamGram mobil uygulaması sayesinde müşterilerinizin ihtiyaçlarına her an her yerden karşılık verebilir ve daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.
6) İş takibini kolaylaştırarak şirketinizin verimliliğini artırır
Aktivite yönetimine de izin veren bir CRM ile şirketinizde yapılacak işleri de takip edebilirsiniz. Ekibinize görevler atayabilir, paylaşımlarını görebilir ve hazırladıkları teklifleri ve yapılan satış aktivitelerini gözlemleyebilirsiniz.
Mobil uygulamaları da olan bir CRM ile her yeni görev atandığında ilgili ekip üyesine bilgilendirme gider ve görevler tamamlandığında tüm ekip üyelerinin hızlıca haberi olur.
Ayrıca, toplantı ve demo saati gibi hatırlatmalarla da eksiksiz iş takibi sağlayabilirsiniz.
7) Hızlı ve etkili kararlar almanızı sağlar
Sürekli güncellenen veritabanı sayesinde, satış ekibinizin müşterilerle olan ilişkisini daha rahat takip edebilir ve ilgili görevleri doğru satış temsilcisine atadığınızdan emin olabilirsiniz. Tek bir kaynakta toplanan verileri merkezi bir panodan izleyebilir ve ilgi bekleyen noktaları hızlıca fark ederek daha doğru kararlar alabilirsiniz.
Müşteri ve satış bilgilerinin ortak bir panoda görülmesi sayesinde ekibinizin tamamı birbirine destek olarak işlerini daha hızlı ve planlı bir şekilde bitirebilir. Örneğin, yeni bir müşteriyle kimin ilgileneceğine satıcılarınızın iş yüküne bakarak hızlıca karar verebilirsiniz.
8) Kullandığınız diğer yazılımlarla entegre olabilir
İşletmeler ihtiyaçlarını karşılamak için genellikle birden çok yazılım (satış takibi için, üretim ve kaynak planlama için, ön muhasebe için, vb…) kullanır. Kullanacağınız CRM yazılımının, kullandığınız diğer yazılımlarla kolayca bağlanabilmesi çok önemlidir.
Satışın tamamlanması ile başlayan ön muhasebe operasyonlarınızı TeamGram gibi bulut tabanlı Paraşüt ile yönetiyorsanız, TeamGram’dan çıkmadan fatura ve tahsilat işlemlerinizi de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Ön muhasebe yönetiminiz için asistana ihtiyacınız varsa web tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.
Ücretsiz DeneyinDetaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
İşletmeler ön muhasebenin uzmanı Paraşüt’ü tercih etti!
Sık kullanılan platformlarda ortalama 4,6/5 memnuniyet!
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar