27.01.2019
1 Dakikalık Okuma Süresi
Yunanistan'da Şirket Kurma
Hasan Dalgıç
S.M Mali Müşavir
Farklı ülkelerdeki şirket kuruluş süreçlerini incelediğimiz mini yazı dizimiz Yunanistan'da şirket kuruluşu ile devam ediyor. Gelin, Yunanistan'da şirket kurma süreci ve maliyetlerini birlikte inceleyelim.
Türk girişimciler yatırım yapabilmek ve oturma izni alabilmek için Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşu yapmak istiyorlar. Bu konuda ilk akla gelen ülkelerden biri de Yunanistan oluyor.
Yunanistan öncelikle benzer kültürlerde olmamız ve ulaşımın kolay olması nedenleriyle öne çıkan ülkelerden birisi. Yunanistan’da yakın zamanda yapılan bir kanun değişikliği ile oturma izni konusuna da bazı kolaylıklar getirildi. Bu kolaylık direkt olarak şirket kuran girişimciler için değil, hali hazırda Türkiye’de bir şirketi olan ve bu şirketin Yunanistan’da şubesini açacak olan şirketler ile yine Türkiye’de bir şirketi olan ve bu şirketin ortak olduğu yeni bir şirket kuruluşu yapan girişimcilere getirildi.
Kısaca açıklamak gerekirse Türkiye’de Kurulu bir şirketi olan girişimciler Yunanistan’da şube ya da iştirak sahibi olmaları durumunda kendilerini bu kuruluşlara müdür olarak atayarak iki yıllık oturma izni alabilecekler. İştirak ve şube açılışı işlemleri Yunanistan’da evrakların incelenmesi ve onaylanması ile birlikte ortalama 3-4 hafta sürmektedir.
Yunanistan'da Şirket Kurmak için Gerekli Belgeler
Oturma izni ile birlikte ortalama kuruluş maliyeti 4.500 Euro civarında bir maliyeti bulan kuruluş işlemleri için öncelikle Türkiye’de aşağıdaki evrakların hazırlanması bu evrakların apostil işlemlerinin yapılması gerekmektedir: * Şirket Sicil Tasdiknamesi * Genel Kurul Kararı * Şirket Yetkililerinin Pasaport Tercümesi
Yunanistan’da şirket kuruluşu için yasal adres zorunluluğu bulunmaktadır ve çözüm olarak sanal ofis hizmeti alınabilir.
Henüz Paraşüt kullanıcısı değilseniz, Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.
Ücretsiz DeneyinŞirket Kurma ile İlgili Diğer Yazılarımız:
e-Fatura kullanmak zorunda mıyım?
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar