03.06.2019
2 Dakikalık Okuma Süresi
Şirketinizin Finansal Durumu Sizin Kontrolünüzde mi?
Beril Koç
İçerik Pazarlaması Uzmanı
İşletmenizin finansal durumunu nasıl ölçümlüyorsunuz? Elbette öncelikle banka hesaplarınızın durumuna bakıyorsunuz. Ancak güncel hesap durumunuzu takip etmenin ötesinde, iş planınızı geliştirmek ve finansal stratejinizi belirlemek için ne gibi araçlardan yararlanıyorsunuz? Finansal raporları ne kadar kullanıyorsunuz? Bu raporları hazırlamak için ne kadar zaman harcıyorsunuz ve ne kadar sağlıklı sonuçlar alıyorsunuz? Nakit akışınızı planlayarak öngörebiliyor musunuz?
Pek çok küçük işletme ve girişim rapor hazırlama sürecinde sıkıntılar yaşıyor. Paraşüt’ün raporlarını geliştirirken işletmelerin bu sıkıntılarını göz önünde bulundurduk. Ortak sorunları bir listede toparladığımızda, aşağıdaki maddelerle karşılaşıyoruz:
Rapor hazırlamak işletmeler için zorunluluk olduğu kadar ciddi bir yük. Bu yükü küçük işletmelerde, genelde işletme sahibinin kendisi sırtına alıyor
Rapor hazırlama çalışmaları nedeniyle ay sonları genelde stresli geçiyor ve ofiste geçirilen zaman uzuyor
Rapor hazırlarken rutin, düzen ve otomasyon önemli, bu düzen sağlanamadığında sağlıklı sonuçlar elde edilemiyor
İşletmelerin çoğu raporlarını Excel kullanarak hazırlıyor ama neredeyse hiç kimse Excel’den hoşlanmıyor. Veri arttıkça Excel tablolarının birbiriyle ilişkilendirilmesi güçleşiyor hatta imkansız hale geliyor. Böylece raporlar güvenilirliğini yitiriyor
Raporlar ancak ay sonunda alınabiliyor ve bu da kimi zaman istenildiği hızda kararlar alınmasını engelliyor
Raporlara farklı yerlerden erişim şansı olmuyor bu da yine anlık kararlar alınmasını geciktiriyor ya da tamamen engelliyor
Raporlama ciddi zaman aldığı ve emek istediği için genelde zaman ve enerji bu operasyonel sürece harcanıyor. İşin esası olan analizler ise hakkıyla yapılamıyor
Bu sorunları göz önünde bulundurarak Paraşüt’ün finansal raporlarını oluşturduk. Paraşüt’e girdiğiniz her veri, anında raporlara dahil olur. Siz de istediğiniz an, istediğiniz yerden raporlarınızı görüntüleyerek, sağlıklı ve hızlı kararlar alabilir; gücünüzü verileri işlemeye değil, raporları analiz etmeye ayırabilirsiniz.
İşte Paraşüt’ün işletmenizi büyütme yolunda sizin için anahtar olacak raporları:
1. Cari Hesaplar Raporları
Bir ürünün veya malın teslim edilip daha sonraki bir tarihte ödeme alınması durumuna, yani “açık hesap çalışılması”na ticaret hayatında sıkça rastlanıyor. Borç ve alacak durumunun takibi özellikle de açık hesap çalışan işletmeler için hayati önem taşıyor. Cari hesapların raporlamalarından yararlanarak geçmiş ve güncel durumunuz kontrole almanız mümkün.
• Tahsilatlar ve Yaşlandırma Raporları
• Ödemeler Raporu
2. Alış Raporları
3. Satış Raporları
4. Harcamalar Raporu
5. Nakit Akış Tablosu
Paraşüt’ün finansal raporlarından yararlanarak, işini büyüten mutlu kullanıcılar arasına katılmak için ücretsiz deneme sürenizi başlatın:
Ücretsiz DeneyinDetaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar