08.02.2019
2 Dakikalık Okuma Süresi
Paraşüt ile basit gelir gider takibi
Büşra Çildaş
İçerik Uzmanı
Bilançolar, tablolar, Excel'ler... Hepsinin korkutucu görüntüsünün ardında çok temel bir işletme mantığı yatıyor: Gelir-giderini bil, kontrol altında tut. Paraşüt ile basit ve kolay gelir gider takibi yapabilirsiniz. Nasıl mı?
Bir girişim ya da büyümekte olan bir işletme iseniz temel önceliğiniz doğru bir projeksiyon çıkarmak ve ona uymaktır. Bu süreçteki en zorlu adım ise gelir ve giderlerin doğru takip edilmesi. Gelir-gider, nakit akışı takibinin sadece muhasebeci, mali müşavir ya da finans uzmanlarına ait bir alan olduğunu düşünmeyin. Her işletme sahibi kolaylıkla bu işlemi yapabilir, yapmalıdır da!
Gelir ve giderlerinizi kalem kalem takip etmek deyince aklımıza hemen geleneksel kasa defteri gelir. Biz de ön muhasebe programı Paraşüt'ü tasarlarken kasa defterinden ilham aldık. Detaylarını görmek için Kasa programı Paraşüt ile kasa defteri tutmak yazımıza bir göz atabilirsiniz.
Paraşüt ile basit gelir takibi
Paraşüt ile gelirlerinizi takip etmeye isterseniz önce bir kasa/banka oluşturmakla başlayabilirsiniz. Böylece bir açılış bakiyesi belirleyerek kasanızda bulunan güncel tutarı kaydetmiş olursunuz ve onun üzerinden işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Açılış bakiyesi ile beraber kasanızı oluşturmak ve gelir gider takibine başlamak için önce Kasa ve Banka Hesaplarınızı Yönetmek yazımıza göz atabilirsiniz.
Sonra soldaki menüden "Satışlar"a tıklayarak ilk gelirinizi ekleyebilirsiniz. Paraşüt üzerinden satış faturası olarak bir gelir girdiğinizde o gelirle birlikte müşterinizin ve hizmet/ürünün kaydını da birlikte oluşturmuş olursunuz.
Paraşüt ile basit gelir gider takibi
"Gider"ler menüsü altından giderlerinizi girip ödeme tarihlerini ayarlayarak kendi ödeme programınızı oluşturabilirsiniz. İsterseniz Paraşüt'ün mobil uygulaması yardımı ile şirketiniz için siz ya da çalışanlarınız tarafından yapılan harcamaları kolayca Paraşüt'e kaydedebilirsiniz. Böylece şirket içinde yapılan harcamaları kontrol altına alabilirsiniz.
Bunun yanında kolayca gelir gider tablosu oluşturarak son finansal durumunuza göz atabilirsiniz.
Paraşüt'te tekrarlayan gelir ve giderler
Düzenli müşterilerle çalıştığınız zaman bazı gelirlerinizi düzenli olarak akmaya devam eder. Maalesef aynı durum düzenli çalıştığınız tedarikçiler ile bazı giderler için de geçerli olabilir. Otomatik tekrarlama özelliğini kullanarak düzenli tekrarlayan gelir ve giderlerinizi tek seferde Paraşüt'e girebilirsiniz. Tekrarlama günü geldiğinde Paraşüt sizin adınıza otomatik olarak bu kaydı oluşturur ve dilediğiniz kadar süre önce size haber verir.
Paraşüt ile basit gelir gider takibi yapmanın sağladıkları
Gelir gider takibinizi Paraşüt ile yapmak aşağıdaki soruların yanıtlarını kolaylıkla görmenizi sağlar:
Tüm bu sorulara kolayca yanıt bulmak için Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz:
Ücretsiz DeneyinDetaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar