03.11.2021
3 Dakikalık Okuma Süresi
Satış takip programı nedir? Ne işe yarar?
Satış takip programı, işletmelerin satış sürecini etkin bir şekilde organize edebilmesi ve yönetebilmesi için önem taşıyor. Peki, bu programlar hangi özellikleri içeriyor ve firmalara ne gibi faydalar sağlıyor? Cevabı yazımızda!
İş yerinde koşuşturmayla başlayan bir gün daha… Yeni gelen ürünler, satışı yapılanlar, stokta bekleyenler, pazaryerine sunulanlar ve dahası… Siz de bir işletme sahibi iseniz, bu rutin döngünün gözünüzde hemen canlandığını tahmin ediyoruz. Aynı zamanda bu süregelen akışta ipin ucunu kaçırırsanız kendinizi bir karmaşanın içinde bulacağınızı da...
Bu karmaşanın önüne geçebilmenizdeki püf nokta, satışlarınıza hakimiyet olmaktan geçiyor. Yani, takip, kontrol ve durum analizi yapabilmenizi gerektiriyor. Bunun için de satış takip programları firmaların imdadına yetişerek en büyük yardımcı rolünü üstleniyor.
Ürün satış takibi programı nedir?
Ürün satış takip programı, satış süreçlerinize dair tüm bilgileri detaylı olarak inceleyebileceğinizi, satışlarınızın her adımını kolaylıkla takip edebilmenizi sağlayan bir programdır.
İster fiziki bir dükkanınız, isterseniz de e-ticaret pazaryerlerinde mağazanız olsun her koşulda, ürün satış programı üzerinden satışlarınızı takip edebilirsiniz.
Genel bir çerçevede inceleyecek olursak, aylık veya yıllık olarak gerçekleştirdiğiniz toplam satışınızı görebilirsiniz. Bir başka deyişle “Bu ay ne kadarlık bir satış yaptık?” sorusunun cevabını hızlıca almanız mümkündür.
Çemberi biraz daraltarak müşteri ve stok bazında da satış takibi yapabilirsiniz. Unutmayın, detaylar da genel bakış kadar önemlidir.
Satış takip programı ne işe yarar?
Firmalara hız, kolaylık ve verimlilik sağlayan satış takip programları, bir nevi “Satış yönetimimi en etkin nasıl yaparım?” sorusuna cevap niteliğindedir. Program sayesinde işletmeler, çok daha az efor sarfederek verimliliğini artırır, satış takibi için saatler harcamalarına gerek kalmadan iş yükünü hafifletirler.
Excel ya da hesap defterleri üzerinden satış takibi yapmak oldukça zaman alıcı ve zahmetlidir. Bir çalışanınızı sırf bu takibi yapabilmesi için yönlendirmeniz ve kendisinden dönem dönem rapor vermesini istemeniz gerekir. Fakat, satış takip programı aracılığıyla hem çalışanınız hem siz çok daha ayrıntılı ve hatasız bir şekilde satışlarınızın takip ve kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.
Satış takip programının avantajları
Bildiğiniz üzere, stok yönetimi, müşteri ve faturalandırma birbiriyle iç içe ilerleyen süreçlerdir. Bu nedenle satış programının sağladığı avantajları stok yönetimi, müşteri ve faturalandırma başlıkları altında inceleyebiliriz.
Ürünlerinizi kategorilendirerek stok ihtiyaçlarınızı görebilirsiniz. Stokunuzda bulunan ürün adedinin hangi müşterinize ne miktarda satışı yapılacağı üzerinden bilgiye sahip olur; kayıtlı olan müşterilerinize yaptığınız satışların dökümünü inceleyerek içgörü edinebilirsiniz. Müşteri satış takip programı bu anlamda, elinizi güçlendirerek pazarda rekabet etmenize de yardımcı olur.
Müşterinizin ihtiyaçlarını anlayarak buna bağlı bir stok yönetim planı çıkarabilirsiniz. Satış ve stok takip programı ile, alım satımlarınızı gözden geçirip hangi ürün ve mallara öncelik vereceğinizi hangi ürünleri hangi pazarlara sunabileceğinizi planlar, süreçlerinizin verilere dayanarak daha verimli bir şekilde işlemesini sağlarsınız.
Örneğin, toptan satış yapan bir tekstil firmasısınız ve perakende satış yapan birden çok müşterileriye satış gerçekleştiriyorsunuz. Satış stok takip programı üzerinden hangi firmanın hangi dönemlerde sizden ne kadarlık ürün talep ettiğini kontrol ederek;
Alış satış stok takip programının bir diğer kolaylığı da, ürün yönetiminde barkodlu satış sistemini kullanılabilmesidir. Ürünlerinize ait oluşturduğunuz ürün numarası ile barkodlu stok takibi yapmanıza imkan tanır.
Satış Takip Programı Paraşüt
“Peki, tüm bu avantajları tek bir programda bulabilir miyim?” diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım. Türkiye’nin ilk ve en güvenilir ön muhasebe programı olan Paraşüt ile cari hesap, fatura, stok ve depo takibini en hızlı ve kapsamlı şekilde yapmanız mümkündür.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, depolarınıza göre stoklarınızı belirleyebilir, ürün yönetimizi detaylı ürün kaydı oluşturarak, ürün bazında filtreleme yaparak ya da barkod okuyucu ile ürünlerinizi çağırarak yapabilirsiniz.
Aynı zamanda zaman mekan fark etmeksizin internet bağlantısı olan her yerden faturanızı kesebilir, müşterinize ulaştırarak tahsilatlarınızı hızlandırabilirsiniz.
Paraşüt’ün ön muhasebe ve satış yönetimine dair kolaylıkları uzar gider… Eminiz, bizzat kendinizin bu süreci deneyimlemesi ve ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğini görmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun için 14 gün ücretsiz olarak Paraşüt’ü kullanabilir, kredi kartı bilgileri bile gerekmeden hemen şimdi hesap oluşturabilirsiniz.
Ücretsiz DeneyinDetaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Her ihtiyaca ve bütçeye uygun çözümler Paraşüt’te!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar