02.01.2023
2 Dakikalık Okuma Süresi
Paraşüt muhasebe programı olarak kullanılabilir mi?
Tunca Üçer
İçerik Pazarlaması Uzmanı
Şirketinizi kurdunuz. Şimdi gelir-giderlerinizi düzenli tutmak, finansal durumunuzu inceleyebilmek, harcamalarınızı kontrol altına almak istiyorsunuz. Diğer yandan da tutmanız gereken defterler, yasal evrak, vergi beyanları derken tüm bunları nasıl çözeceğinizi düşünüyorsunuz. İhtiyacınız olan bir muhasebe programı mı? Yoksa bir ön muhasebe programı mı?Cevabı yazımızda!
Bir girişimci ya da işletmeci tüzel kişiliğe sahip olduğu zaman yasal zorunluluklarını yerine getirmek ve takip edebilmek için bir muhasebeciyle çalışmaya başlar. Muhasebeciler mükelleflerinin dosyalarını tutmak için özel muhasebe programları kullanırlar. Bu noktada muhasebe ve ön muhasebenin farklı iki alan olduğunun altını çizmemizde yarar var.
O yüzden rahatlayabilirsiniz, teknik bilgi ve uzun öğrenme süreçleri gerektiren muhasebe programları ile işiniz olmayacak! Fakat şirketinizin finansal yapısına hakim olabilmeniz için ön muhasebenizi tutmalısınız.
Muhasebe programlarını muhasebecilere bırakalım, biz kendi işimizi geliştirmek ve finansal durumumuza hakim olmak için ön muhasebe programlarına bakalım. Ön muhasebe bilgilerinin şirket içinde tutulması gerekir.
Özellikle yeni kurulmuş ve büyümekte olan şirketlerde bu bilgiler şirket kurucusu ya da ortaklarından biri tarafından tutulur. Peki ön muhasebe neleri kapsar ve şirket içinde hangi işlemleri gerçekleştirmelisiniz?
Bankalar: Bankaya yatırılan veya bankadan çekilen paralar, ödenen çekler, yapılan veya gelen havalelerin bütünü de yine ön muhasebenin konusudur.
Çek/Senet: Ticari alışverişler her zaman nakit ödeme ile gerçekleştirilmez. Çek ve senet ticari hayatın sık kullanılan ödeme araçlarındandır ve ön muhasebede işlenmesi gerekir.
Sonuç olarak Paraşüt’ü şirketinizin sağlıklı bir finansal yapısı olması için ihtiyaç duyduğunuz her alanda bir ön muhasebe programı olarak kullanabilirsiniz; faturalarınızı takip edebilir, cari hesaplarınızı kontrol edebilir, gelir giderlerinize hakim olabilir, harcamalarınızı kontrol altında tutabilir, detaylı raporlar ile finansal yapınızı denetleyebilirsiniz.
Ayrıca elektronik faturalama ve online tahsilat gibi özellikler hakkında detaylı bilgiyi Ön Muhasebe Programı Özellikleri sayfasından alabilir ve hemen 14 gün ücretsiz denemenizi başlatabilirsiniz:
Ücretsiz DeneyinBu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
Muhasebe programı nedir? Neden kullanılır? Fatura türleri neler? Faturalar arasındaki farklar nelerdir? Gelir gider yönetiminin 4 temel kuralı
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
İşletmeler ön muhasebenin uzmanı Paraşüt’ü tercih etti!
Sık kullanılan platformlarda ortalama 4,6/5 memnuniyet!
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar