20.10.2023

N11 mağaza komisyon oranları

Melisa Yilmaz

Melisa Yılmaz

İçerik Uzmanı

e-Ticaret yapmaya başlamak veya farklı pazaryerlerinde mağaza açmak isteyenler, n11 yüzde kaç komisyon alıyor sorusunun cevabını merak ediyor olabilir. n11 komisyon oranlarına dair en son bilgiler ve merak edilenler tüm detayları ile blog yazımızda!

n11, Türkiye'nin önde gelen e-Ticaret sitelerinden biri. Ayrıca Paraşüt'ün Pazaryeri Paketi I içerisinde yer alan ve kolayca Paraşüt ile entegrasyonu sağlanabilecek bir e-Ticaret platformu.

Bu yazımızda, n11 komisyon oranları ve n11'de mağaza açmanın detayları hakkında merak edilenleri derledik.

 

n11 satıcısı olmak için gerekenler nelerdir?

Bir vergi numarasına, e-posta hesabına ve banka hesabına sahip olan tüm şirketler n11'de mağaza açarak satıcı olabilir. Satıcı olmak için n11 üzerinden ilgili üyelik formunu doldurmalı, gerekli evrakları yüklemeli ve hesabınız n11 tarafından onaylandığı zaman mağazanızı tasarlamaya başlamalısınız.

Hatırlatmak gerekir ki n11’de satışı yapılan bütün ürünler için fatura kesmek zorunludur. Bu noktada n11 üzerinden satış yapmaya başlamadan ve n11 komisyon oranlarına göre satacağınız ürünleri belirlemeden önce Paraşüt gibi bir e-Fatura özel entegratörü kullanmayı düşünmeniz gerekebilir.

 

n11 mağaza açma başvurusu nasıl yapılır?

n11 komisyon oranları ile ilgili bilgilere geçmeden önce n11’de mağaza açma adımlarına göz atalım:

n11’de mağaza açmak için sizden öncelikle bir üyelik formu doldurmanız istenir. Üyelik formu, şirketinizin türüne göre farklılaşır, bu yüzden formu kendi şirketinizin bilgilerine uygun şekilde doldurmanız önemli. Bir başka kritik nokta ise n11’in ödeme politikası gereği sadece vergi levhasındaki ve banka hesabındaki ismi eşleşen firmalara ödeme yapabiliyor olması. Bu da farklı bir kişinin üzerine olan veya vergi levhanızdaki isimden farklı bir isimle açılan banka hesaplarını üyelik formunda kullanmamanız gerektiği anlamına geliyor.

Üyelik formu doldurduktan sonra sistem tarafından kayıtlı mail adresinize bir aktivasyon maili iletilir. Mailde yer alan aktivasyon linkine tıklayarak üyeliğinizi aktive edebilirsiniz.

Üyeliğiniz onaylandıktan sonra sizden talep edilen evrakları sisteme yükleyeceğiniz ekrana ulaşırsınız. Burada tıpkı üyelik formu aşamasında olduğu gibi, yüklemeniz gereken evraklar şirket türünüze göre değişir. Fakat her durumda, şirketinize ait evraklara ek olarak n11 tarafından hazırlanan satış sözleşmelerini imzalayıp sisteme yüklemeniz gerekir.

Mağazanıza ürün yüklemeye başlamadan önce yapmanız gereken son şey, satış yapacağınız kategorilere dair ek bilgiler sunarak kategori onayı almak. Kategori onayınız tamamlandıktan sonra, ürünleriniz mağazanızda görüntülenmeye başlar ve satış yapmaya hazır hale gelirsiniz.

 

n11 mağaza açma ücreti ne kadardır?

n11’de mağaza açmak herhangi bir ücrete tabi değildir. Mağaza açma işleminizi ücretsiz şekilde tamamlayabilirsiniz. Fakat satış yapılan ürünler üzerinden n11 komisyon alır. Aşağıda detaylıca inceleyebileceğiniz gibi n11 komisyon oranları, mağazadan mağazaya değil kategoriden kategoriye farklılaşır.

 

N11 kargo ücretini kim öder?

n11'de 3 kargo seçeneği bulunur: Alıcı Öder, mağaza öder ve Şartlı Kargo.
Şartlı kargo seçeneği, mağazaların belli bir alışveriş tutarının üzerinde ücretsiz gönderim yapması anlamına gelir.

 

N11 kaç günde ödeme yapıyor?

n11’de ödemeler, siparişin alıcıya teslim edilmesinden sonraki maksimum 15 gün içinde satıcının kayıtlı banka hesabına aktarılır.

 

n11 komisyon oranı nedir?

n11 gibi e-Ticaret platformları, satıcıların ürünlerini bu platform üzerinde satmalarına olanak tanır ve bu hizmet karşılığında belirli bir komisyon ücreti alır. n11 komisyonu, satıcıların platform üzerinde gerçekleştirdikleri her satış işlemi için ödedikleri ücrettir.

n11 komisyon oranları, satıcıların sattıkları ürünlerin kategorisine, ürünün fiyatına, satış işlemine ilişkin koşullara ve platformun politikalarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle komisyon oranı, satış fiyatının belirli bir yüzdesi olarak hesaplanır. Örneğin, bir ürünün komisyon oranı %10 ise ve ürününüzü 100 TL'ye satarsanız, N11 bu satıştan 10 TL komisyon alabilir.

 

n11 komisyon kesintisi nasıl hesaplanır?

n11 komisyon kesintisi, satış fiyatının yüzdesi olarak hesaplanır. Bu oran ürün kategorisine ve satış hacmine göre değişebilir. Yani n11 komisyon hesaplama için satış fiyatınızı, n11'in satış yaptığınız kategori için belirlediği komisyon oranını ve aynı şekilde o kategori için belirlenen pazarlama hizmet oranınızı bilmeniz gerekir.

 

n11 2024 komisyon oranları

n11 kategori komisyon oranlarını aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz.

Kategori BilgisiKategori Komisyonu (%)
Bilgisayar%5.59-%20
Telefon Aksesuarları%6.10-%21
Televizyon&Ses Sistemleri%6-%20
Beyaz Eşya%8-%15
Video Oyun&Konsol%5.5-%15
Fotoğraf&Kamera%7-%15
Dijital Kodlar&Ürünler%6-%17
Spor&Outdoor & Kitap, Müzik, Film, Oyun%13-%15
Giyim%20-%20.34
Ayakkabı&Çanta%18
Telsiz & Masaüstü Telefon%13
Hayvancılık Ekipmanları & Makineleri%17
Su Kayağı & Aksesuarları%16
Sağlık Ürünleri%16

 

N11'in tüm komisyon oranlarını bu linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

 

Paraşüt e-Ticaret entegrasyonu ile e-ticaret sürecinizi zahmetsiz ve hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Hemen siz de Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz deneyin, kolaylığı işinize entegre edin.

 

anasayfa tebligkampanya

Yılın en avantajlı kampanyasını uzattık!

+ 2 ay ve 600 e-kontör hediyesiyle e-faturaya geçiş avantajını kaçırmayın!

En Çok Okunanlar